גזר דין בתיק תפ"ח 9012-09-09
|
תפ"ח בית המשפט המחוזי מרכז |
9012-09-09
23.10.2011 |
|
בפני : 1. אברהם טל אב"ד - סג"נ 2. ק. רג'יניאנו 3. רמי אמיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: יבגני באיטמן |
| גזר דין | |
1. הנאשם הורשע לאחר שמיעת ראיות בביצוע מעשים מגונים בנסיבות מחמירות (עבירה לפי סעיף 348(ב) לחוק העונשין בנסיבות המנויות בסעיף 345(ב)(1) לחוק העונשין), בביצוע מעשה סדום בנסיבות מחמירות (עבירה לפי סעיף347(ב)(1) לחוק הנ"ל), באיומים (עבירה לפי סעיף 192 לחוק הנ"ל) ובהפרת הוראה חוקית (עבירה לפי סעיף 287(א) לחוק הנ"ל).
נאשם נוסף, שהופיע בכתב האישום כנאשם מס' 2, זוכה מחמת הספק.
2. על פי הממצאים שנקבעו בהכרעת הדין, בין השנים 2003-2000 התגוררה המתלוננת עם הוריה ואחיה בביתם בראש העין.
המתלוננת היא ילידת 1990, הנאשם הוא בן דודה, ובמהלך כל התקופה הנ"ל הוא התגורר בביתם. הוריה של המתלוננת נהגו לצאת לבילוי והמתלוננת ואחיה הושארו בבית בהשגחתו של הנאשם, ולעיתים גם יחד עם אחר.
על פי הממצאים שנקבעו בהכרעת הדין, בתאריכים לא ידועים נהג הנאשם להיכנס לחדר השינה של המתלוננת, להפשיטה, לגעת בגופה, ולנשקה שלא בהסכמתה.
במקרים מסוימים שפשף הנאשם את איבר מינו בגופה ובאיבר מינה של המתלוננת ולקח את ידה והניחה על איבר מינו.
במקרה אחד נכנס הנאשם ביחד עם אחר, בשעות הלילה, לחדרה של המתלוננת, הפשיט את בגדיה ואת בגדיו, שפשף את איבר מינו באיבר מינה והגיע לסיפוקו.
במקרה אחר הפשיט הנאשם את המתלוננת והשכיב אותה על הגב, נגע בחזה ושפשף את איבר מינו בגופה, הצמיד את ראשה בין רגליו והכניס מספר פעמים את איבר מינו לפיה.
בשני מקרים אחרים, בין יולי-אוגוסט 2000, נכנס הנאשם ביחד עם אחר לחדרה של המתלוננת ובעת ששכבה על צידה כשהיא עירומה (לאחר שהופשטה ע"י הנאשם), הם נשכבו בצמוד אליה מלפנים ומאחור, והתחככו בגופה. המתלוננת התנגדה למעשיהם והנאשם איים עליה שהיא קטנה והוא יערוף לה את הראש.
3. הפגיעות המיניות במתלוננת בוצעו בהיותה כבת 10 עד גיל 14. עקב גילה הצעיר והכוח שהפעיל עליה הנאשם כדי למנוע את התנגדותה היא התקשתה להתנגד וסבלה ממעשיו. איומיו של הנאשם כי אם תספר על המתרחש הוא יזיק לה גרמו לה לנצור את הסוד.
4. כעולה מתסקיר שירות המבחן שהוגש אודות הנאשם, הוא בן 29, ללא עבר פלילי ומשפחתו עלתה מבירוביג'אן שברוסיה. הוריו התגרשו כשהיה בן שנה ואימו התחתנה בשנית. האם תוארה כאישה נוקשה, כאשר היא ובעלה (אביו החורג של הנאשם) נהגו מדי פעם להכותו. ב- 1996 עלה אביו ארצה עם אשתו השנייה, וכיום הוא נשוי בפעם השלישית.
הנאשם עלה לארץ בגיל 16 והתגורר כחצי שנה בבית אביו ואשתו השלישית. על רקע ריב עם אביו הוא עבר להתגורר בבית דודתו (אחות אביו), אימה של המתלוננת, שם בוצעו המעשים, ועל רקע זה נותקו היחסים בין אביו לאחותו.
הנאשם מקיים קשר זוגי עם בת זוג ממולדובה ויש להם בן בגיל קרוב לשנתיים.
הנאשם הודה בפני קצין המבחן בביצוע חלק מהמעשים וביטא צער וחרטה. הוא סיפר כי המתלוננת הייתה בת 10 והוא כבן 17 והביע רצון להשתלב בתהליך טיפולי על מנת להבין את הסיבות שהביאו אותו לבצע המעשים.
הנאשם ציין בפני קצין המבחן כי הוא מבין שניצל את בת דודתו וגרם לה לנזקים נפשיים עמם היא תצטרך להמשיך חייה.
קצין המבחן מעריך כי אין לנאשם נטיות מיניות פדופיליות אולם במצבי תסכול יש בו פוטנציאל לביצוע עיוותי חשיבה, תוך ניצול הסובבים אותו על מנת לספק דחפיו ולו במישור המיני.
קצין המבחן ממליץ על ניסיון טיפולי בקבוצה טיפולית לעברייני מין אם יוטלו על הנאשם עבודות שירות.
5. המרכז להערכת מסוכנות התבקש להגיש חוות דעתו אודות מסוכנותו המינית של הנאשם. הערכתו היא כי במצבו הנוכחי רמת מסוכנותו המינית של הנאשם היא נמוכה עד בינונית.
ההערכה היא כי לא מדובר באדם בעל סטייה פדופילית אלא במי שבבסיס עבירותיו עומדת אישיותו הבלתי בשלה. הנאשם נטה לפזר אחריות או להטילה על הקורבן.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|